VECTRA® 3D on helppokäyttöinen

Koiran painon mukaan valittu oikea pipettikoko ja lääkkeen onnistunut annostelu koiran iholle ovat VECTRA® 3D paikallisvaleluliuoksen täyden tehon ja pitkän suojavaikutuksen edellytykset. Pakkauskokoja on viisi ja niistä löytyy oikea vaihtoehto kaikille yli 1,5 kg painoisille koirille. Kerta-annos eli yksi pipetillinen VECTRA® 3D paikallisvaleluliuosta vaikuttaa 4 viikon ajan. Siksi koko punkki- ja hyönteiskauden kestävän yhtäjaksoisen suojan ylläpitämiseksi käsittely tulee uusia säännöllisesti 4 viikon välein.

VECTRA® 3D paikallisvaleluliuoksen annostelu onnistuu kätevästi uudenlaisella, innovatiivisesti muotoillulla annostelupipetillä. Koiranomistajien kanssa yhteistyössä kehitetty, patentoitu annostelupipetti ei avattunakaan vuoda ja sen pitkän, päästään pallomaisen kärjen ansiosta lääkkeen annostelu iholle onnistuu helposti ja koiralle hellävaraisesti.  VECTRA® 3D suositellaan annosteltavaksi uudenlaisella line-on -menetelmällä yhtenäisenä liuosvanana koiran selän keskilinjan iholle. Turkkiin ei tarvitse tehdä jakausta sillä turkki jakautuu itsestään ja annostelu onnistuu helposti myös yhdellä kädellä. Lisäksi menetelmän etuna on lääkkeen sisältämien vaikuttavien aineiden nopea jakautuminen koiran iholle ja karvapeitteeseen.
 

Näin annostelet VECTRA® 3D paikallisvaleluliuoksen oikein

Valitse oikea pipettikoko koirasi painolle. Pipetin koko on merkitty lääkkeen ulkopakkaukseen ja pipetin kylkeen.

Tee pipetti käyttövalmiiksi painamalla pipetin kärjen tyvessä olevat kaksi pyöreää levyä vastakkain. Pipetin sisäinen sinetti on nyt auki eikä pipettiä voi enää sulkea. Huomioi, että pipetin avaamiseen ei tarvita saksia!

Pipetti ei vuoda avattunakaan, joten voit valmistella ensin pipetin ja ottaa vasta sitten koiran käsiteltäväksi. Koiran turkki on hyvä kammata ja selvittää koko selän mitalta ennen lääkkeen annostelua.

Käsittely onnistuu parhaiten koiran seistessä. Voit pitää koiraa paikallaan kaulan alta toisella kädellä ja käyttää pipettiä toisella kädellä. Pienten koirien käsittely onnistuu helposti myös sylissä.

Vie pipetin kärki karvapeitteen läpi koiran iholle hännäntyven alueelle. Pidä pipettiä noin 45 asteen kulmassa ihoon nähden niin, että pipetin kärki osoittaa koiran etupäähän.

Kuljeta pipetin kärkeä kevyesti koiran iholla vastakarvaan selän keskilinjaa pitkin hännäntyvestä lapojen väliselle alueelle asti. Purista samalla pipettiä tasaisesti, kunnes pipetin sisältö on kokonaan tyhjentynyt.

Hävitä tyhjä pipetti sekajätteen mukana. Pese kädet huolellisesti lääkkeen annostelun jälkeen.

Katso videolta miten annostelet VECTRA® 3D paikallisvaleluliuoksen oikein 

Mikä annostelumenetelmä sopii koiralleni?

VECTRA® 3D paikallisvaleluliuoksen annostelu line-on -menetelmällä sopii useimmille koirille. Joidenkin koirien turkki on kuitenkin sen laatuinen (esim. erittäin tiheä tai takkuinen aluskarva), ettei pipetin kärjen kuljettaminen ihoa pitkin vastakarvaan onnistu. Tällöin valmiste voidaan annostella tavanomaisella spot-on -menetelmällä koiran painon mukaan joko yhteen tai useampaan kohtaan. Katso tarkemmat ohjeet pakkausselosteesta.

VINKKI: Jos olet epävarma, sopiiko suositeltu line-on -menetelmä sinun koirallesi, voit yksinkertaisesti kokeilla käyttöä avaamattomalla pipetillä.

 

Tärkeää käytössä huomioitavaa

  • Käsittely on paras tehdä illalla ja koira on hyvä ulkoiluttaa käsittelyn jälkeen. Tämä vie huomion pois iholle annostellun nestemäisen lääkkeen aiheuttamasta ohimenevästä tuntemuksesta, joka saattaa häiritä joitain koiria.

  • Pienten lasten ei saa antaa koskea koiraa ennen kuin valmiste on kokonaan kuivunut. Kuivuminen kestää noin 4 tuntia.

  • Käsiteltyjen koirien ei tule antaa nukkua samassa sängyssä ihmisten kanssa käsittelyn jälkeisenä yönä.

  • Valmiste saattaa värjätä tekstiilejä ja huonekaluja ja siksi koiraa ei tule päästää niiden kanssa kosketuksiin ennen kuin annostelukohta on täysin kuivunut.

  • Valmiste kestää vettä ja se säilyttää tehonsa, vaikka koira kävisi uimassa tai se pestään vedellä. Valmisteen täyden tehon saavuttamiseksi koiraa ei tule kuitenkaan kastella 48 tunnin aikana käsittelyn jälkeen. Usein toistuva shampoopesu saattaa heikentää valmisteen tehoa.

  • Valmisteen turvallisuutta tiineyden ja imetyksen aikana ei ole selvitetty ja siksi sitä voidaan käyttää tiineille ja imettäville nartuille ainoastaan eläinlääkärin ohjeen mukaan.

Ei sovi kissoille

VECTRA® 3D paikallisvaleluliuoksen sisältämä permetriini on erittäin vaarallista kissoille ja se voi aiheuttaa niille kuolemaan johtavan myrkytyksen. Perheissä, joissa on sekä koiria että kissoja on suositeltavaa pitää koirat ja kissat erillään, kunnes koiran iholle annosteltu lääke on varmasti kuivunut. Erityisen tarkkana on syytä olla niiden kissojen kanssa, joiden tiedetään ”hoitavan” koiria nuolemalla niiden turkkia.